RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renzis maktovertakelse møter kritikk i Italia

Sist oppdatert:
Roma (NTB-AFP): Firenzes ordfører Matteo Renzi vil sannsynligvis bli utpekt som Italias nye statsminister, men neppe før mandag. Sonderingssamtalene lørdag gikk ikke helt knirkefritt for seg.

Statsminister Enrico Letta leverte sin avskjedssøknad til presidenten fredag. Det skjedde etter at han kvelden i forveien mistet støtten fra sitt parti PD, hvor Matteo Renzi (39) har overtatt som leder etter en intern maktkamp.

Italias president Giorgio Napolitano hadde lørdag møter med de politiske partiene i landet for å avklare om Renzi har nok støtte til å danne regjering. Flere er kritiske til måten Renzi nærmer seg makten på.

- Det er ingen garanti for et lykkelig utfall. Vi kan ikke avslutte dette i løpet av 48 timer, sa visestatsminister Angelino Alfano fra Nye sentrum-høyre, en av partnerne i Lettas koalisjonsregjering.

Nichi Vendola, leder for sosialistpartiet SEL, utelukket å delta i en koalisjon med Renzi og hans sentrum-venstre-parti PD og sa at den nye regjeringen allerede er fordervet av Renzis snikende taktikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere