RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Repant årets første

Sist oppdatert:
Årets første børsintroduksjon på Oslo Børs finner sted i morgen.
Det er selskapet Repant som får æren av å være første nykommer på Oslo Børs i 2007. Selskapet utvikler og produserer panteatuomater for drikkeemballasje og er en konkurrent av Tomra.

Repant vil bli notert på SMB-listen under tickeren REPANT. Selskapets hovedkontor er lokalisert i Drammen og har 49 ansatte.

Repant ble etablert i 1994 med formål om å utvikle panteautomater for returemballasje. I 2004 signerte selskapet en omfattende samarbeidsavtale med det japanske industrikonsernet Teraoka Seiko Co. Ltd. (DIGI).

DIGI er en global aktør innenfor leveranse av elektronisk utstyr til dagligvarehandelen. Samarbeidsavtalen mellom Repant og DIGI omfatter bl.a. salg og distribusjon av pantemaskiner i Europa og Japan. I begynnelsen av 2006 resulterte dette i et gjennombrudd for Repant ved at de mottok en stor ordre fra en av de ledende dagligvarekjedene i Tyskland.

En børspost i Repant vil lyde på 500 aksjer, og det er totalt 16,45 millioner aksjer utestående i selskapet.

Repant ASA er klassifisert av MSCI (Morgan Stanley Capital International) og S&P (Standard & Poors) som 20106020 - Industrial Machinery i GICS (Global International Classification Standard)

Noteringen av Repant er årets første børsnotering på Oslo Børs. I 2006 ble 31 selskaper notert, mens 22 ble strøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere