Gå til sidens hovedinnhold

Representantenes hus godkjenner skattekutt

Washington (NTB-Reuters): Kongressen har omsider godkjent en to måneders forlengelse av skattekutt, til glede for 160 millioner amerikanske lønnsmottakere.

Republikanernes flertallsleder i Representantenes hus, John Boehner, holder dermed løftet han ga president Barack Obama torsdag, om at forlengelsen skulle bli vedtatt før jul.

Senest tirsdag blokkerte Republikanerne i Representantenes hus forslaget, etter at deres partifeller i Senatet hadde støttet forslaget.

Striden har stått om hvordan skattekuttene skulle forlenges. Det har vært enighet om at kuttene kan fortsette, men Republikanerne i Representantens hus har insistert på straks å forhandle om en forlengelse på ett år. Dette kravet blokkerte for den foreløpig forlengelsen deres egne partifeller allerede hadde vedtatt sammen med Demokratene i Senatet.

I en tale torsdag advarte Obama om at motstanden kunne ramme amerikansk økonomi. Samtidig som presidenten hamret løs på det han kalte en radikal klikk av republikanere, lovet han Boehner at han er fast bestemt på å snarest mulig begynne arbeidet med en forlengelse på ett år.

Den foreløpige forlengelsen av skattekuttet, som gjelder 160 millioner amerikanere, gjelder fra nyttår. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen