Gå til sidens hovedinnhold

Republikansk senator langer ut mot Trump

Nebraskas republikanske senator Ben Sasse har lite til overs for Donald Trump, og langet ut mot presidenten under et valgkamparrangement.

Sasse deltok via telefon på valgkampmøtet, der han blant annet anklaget Trump for «å flørte med tilhengere av hvit overmakt» og for «å kysse diktatorer i rumpa».

Sasse hevdet også at Trump «bruker penger som en full sjømann» og at «familien hans har utnyttet presidentposten som en forretningsmulighet».

Les også: Demokrat «crowdsurfet» uten munnbind under Trump-møte

Nebraska-senatoren anklaget videre Trump for å være «narsissistisk» og «besatt av TV», kritiserte presidentens kvinnesyn og sa at han i private sammenhenger har gjort narr av evangelisk kristne, en viktig velgergruppe for Republikanerne.

Sasse, som stiller til gjenvalg, medgir at han aldri har vært noen tilhenger av Trump, som han frykter er i ferd med å drive unge velgere og kvinner permanent over til Demokratene.

Les også: Obama langer ut mot Trumps falske nyheter

Senatoren har liten tro på at Trump vil bli gjenvalgt 3. november, og han frykter også at Republikanerne vil miste flertallet i Senatet.

– Det kan ligge an til et blodbad for Republikanerne i Senatet, sa han.

– Hva i alle dager var det vi tenkte på, da vi mente at det var en god idé å selge en TV-besatt narsissist til det amerikanske folk, sa Sasse under telefonsamtalen, som er lagt ut på YouTube.

(©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken