RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reservearena for EM

Sist oppdatert:
Vålerenga kultur- og idrettspark på Valle kan tilfredsstille kravene som reservearena for EM.

Se demo for stadion med EM-størrelse på Valle

Norge og Sverige søker i fellsskap om å få arrangere fotball-EM i 2016. I øyeblikket er Oslo, Skedsmo (ny stadion på Åråsen), Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø aktuelle som norske vertsbyer.

UEFAs krav innebærer at verstnasjonene må ha ni stadionanlegg. UEFA har definert at minimum to stadioner må ha en kapasitet på 50 000 tilskuere. Tre må ha en minimumskapasitet på 40 000, mens fire stadionanlegg må ha en kapasitet på minimum 30 000 tilskuere.

EM på Valle?

Ved et eventuelt EM vil Norge bygge en ny nasjonalarena med plass til 50 000 tilskuere. I tillegg bør en EM-søknad inneholde tre reservearenaer hvis det skal være realisme i søknaden.

- Kravet til en slik stadion er at det er plass minimum 33 000 tilskuere, og modellene vi har utviklet - viser at det har vi plass til, sier Skarheim til vif-fotball.no.

- Vi planlegger en stadion med plass til rundt 20-22 000 tilskuere. En utøkelse til EM-størrelse vil i tilfelle skje midlertidig gjennom å bygge opp og ned, med gjenbruk av modulene andre steder. Dette blir mer kostnadseffektivt enn å bygge utenpå eksisterende stadioner, siden vi bygger alikevel og kan legge alt til rette fra bunnen av.

Modellen som ligger ute viser at det er plass til et midlertidig EM-stadion, sier Skarheim.

Se demo for stadion med EM-størrelse på Valle

Arkitekter igang

Vålerenga har gitt fire arkitektfirmaer parallelloppdrag som innebærer at de ulike arkitektene nå lager sine skisser for ny idretts- og kulturpark på Valle.

- Vi går en spennende tid i møte også i 2009. Vålerenga kultur- og idrettspark er et prosjekt med klar fremdrift, og det skal realiseres uavhengig av EM. Men som planene viser tar vi høyde for å være reservearena for EM, sier Skarheim.

Han er i tett dialog med fotballforbundet, og har sammen med NFF og andre kandidater til EM-stadioner vært i møter med det svenske fotballforbundet og sammen vært i Innsbruck for å studere måten den midlertidige stadionutvidelsen ble løst på i forbindelse med EM i Østerrike og Sveits.

Omreguleringsplaner

Det aller viktigste som har skjedd i stadionprosjektet til Vålerenga i løpet av 2008 var bystyrevedtaket 14. mai. Dette sikret klubben tomt og næringarealer på Valle. Det viktigste som skjer fremover er omreguleringen og arktektskissene av området. Planprogrammet til denne prosessen har blitt utarbeidet sammen med Asplan Viak.

- Omregulering er en svært omfattende prosess som vi ikke venter vil være ferdig før i 2010, forteller Skarheim.

Se demo for stadion med EM-størrelse på Valle

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere