*Nettavisen* Nyheter.

Resirkulert edderkopp

«Spider-Man 2» på PSP er fortellingen om superhelten som måtte slåss med et kamera og tapte.

Utviklerne av «Spider-Man 2» på PSP tar utgangspunkt i historien fra den andre filmen og bruker spillmotoren fra det første «Spider-Man»-spillet. I motsettning til sine konsollbrødre har du å gjøre som spillet sier. Lineære brett er det du har i vente.

Sving deg rundt i New York
Doc Ock og hans kompanjoner får smake edderkoppnever og-nett på et utall steder rundt om i New York. Dere slåss blant annet på toppen av et tog, i store varelagre og mellom skyskrapere. Og kombinert med noen simple oppgaver er det stort sett det du gjør.

Spillet er med andre ord tidvis ensformig og ikke akkurat originalitetens høyborg. Heldigvis har uviklerne innkludert alles favorittavbrekk. Siden spillet er i full 3d og PSP er så kraftig som den er, kan Spider-Man svinge seg mellom bygningene og vise fiendene hvem som er sjefen i lufta. De sekvensene er lett spillets beste.

Veldig lett
Hadde problemene nevnt i avsnittet over vært spillets eneste, ville «Spider-Man 2» sluppet unna uten de store skrammene. For uten tingene i avsnittene under hadde spillet kvalifisert som grei underholdning.

Det første problemer er at vanskelighetsgraden er altfor lav. Med et par hederlige unntak går de fleste brettene unna på første forsøk. Når hvert brett tar rundt fem minutter, sier det seg selv at det ikke går mer enn en eller to kvelder før sluttsekvensen ruller.

Kranglet kamera
Kameraet er en historie for seg selv og nådestøtet som sender «Spider-Man 2» langt nedover skalaen. Det slår seg ofte helt vrang og lever sitt eget liv. Det snurrer rundt og plasserer seg bak objekter.

Den ellers greie kontrollen blir et mareritt takket være dette. Spillet bytter plutselig om på hvilken rettning som er hvilken og alt annet enn det du planlegger skjer. Innimellom lurer du på om det var deg Stan Lee hadde i tankene da han gjorde så Spider-Man kan falle så langt ned han vil uten og få en skramme. For er ting du kommer til å gjøre mye, så er det nettop å falle ned.

Ingen superhelt
«Spider-Man 2» kunne fort blitt underholdende. Det grunnleggende er gjennomført og bunnsolid. Men det er begravet under et tonn med ødelagte kameravinkler og en lettvekter av en vanskelighetsgrader.

Sving unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.