Gå til sidens hovedinnhold

Resistente tarmbakterier funnet i kylling

- Pass på kjøkkenhygienen, advarer Mattilsynet.

I hver tredje kontrollerte kyllingfilet fant Veterinærinstituttet tarmbakterier som er resistente mot antibiotika. Pass på kjøkkenhygienen, advarer Mattilsynet.

Funnene ble gjort i forbindelse med overvåkingsprogrammet som Mattilsynet og Veterinærinstituttet gjennomfører.

Bakteriene har mest sannsynlig kommet inn blant norsk i fjærfe gjennom import av avlsdyr, opplyser Veterinærinstituttet.

– Funnene er en påminnelse om hvor viktig det er å ha god kjøkkenhygiene når vi håndterer rått kyllingkjøtt på kjøkkenet. Riktig varmebehandling dreper bakteriene, opplyser Mattilsynet.

Rådet er blant annet å sørge for at kjøttet er gjennomstekt, samt ikke å bruke samme redskap til salat som under tilbereding av kjøtt.

Visse typer bakterier – kjent som ESBL – utvikler enzymer som bryter ned noen typer svært viktige antibiotika. Denne resistensen kan i verste fall føre til at legemidler med antibiotika ikke lenger kan brukes for å bekjempe alvorlig sykdom hos dyr og mennesker. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken