Gå til sidens hovedinnhold

Respektert kaptein i sexvideo

- Upassende og uakseptabelt, sier den amerikanske marinen.

Kaptein Owen Honors (49), fra Syracuse i New York, tok kommandoen over hangarskipet USS Enterprise i mai. Dette er verdens første atomdrevne skip, og frem til nå har kaptein Owen blitt sett på som en respektert kaptein, skriver The Telegraph .

Men nå blir kapteinen etterforsket for en rekke usømmelige videofilmer. Videoene, som ble vist på overvåkningsmonitorene i skipet inneholder blant annet homsevitser, sex og sjømenn i drag-kostymer - og ingen annen enn den nåværende kapteinen leder an.

Videoene ble produsert mellom 2006 og 2007 da hele besetningen tilbrakte seks måneder i Persiabukten. På det tidspunktet var Owen nestkommandør på skipet.

Tirsdag ettermiddag ble 49-åringen fratatt kommandoen over hangarskipet, melder CNN.

Spiser avføring
I en av scenene blir det antydet at en av offiserene har sex med et esel i kahytten. En annen video viser bilder av sjømenn som spiser avføring, og videre utfører en analundersøkelse.

Talsmenn for den amerikanske marinen har beskrevet videoene som «upassende» og «uakseptabel». Derfor blir kapteinen nå etterforsket.

Ifølge avisen Virginian-Pilot, som sitter på klipp fra videoene, skal mannskapet ombord ha uttrykt misnøye over videoene i 2007, og derfor ble det ikke ble laget flere.

- I løpet av årene har jeg fått flere klager på upassende materiale i disse videoene, aldri til meg personlig, men jeg har fått høre det, sier Honors.

Karrieren hans er over
Nå mener eksperter at 49-åringens karriere i marinen er over.

- Han er ferdig. Dette er rett og slett utrolig dårlig dømmekraft, sier professor Stephen Saltzburg fra National Institute of Millitary Justice til AOL News.

Tidspunktet videoene ble lekket på, kommer på et svært dårlig tidspunkt. President Barack Obma har nylig signert en ny lov som tillater homofile å tjenestegjøre i millitæret. Honors anti-homofile bemerkninger går dermed ikke upåaktet hen.

Se videoene her .

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget