Restart for harddiskbeviset i Klomsæt-saken

Politiadvokat Knut Skavang (tv) og forsvarer Arvid Sjødin i Oslo tingrett mandag i straffesaken der bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt, er tiltalt for grov uforstand i tjenesten.

Politiadvokat Knut Skavang (tv) og forsvarer Arvid Sjødin i Oslo tingrett mandag i straffesaken der bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt, er tiltalt for grov uforstand i tjenesten. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Politiet nekter å overlevere innhold på harddisk.

26.02.13 20:56

Oslo (NTB): Høyesterett sender spørsmålet om hvorvidt advokat Sigurd Klomsæt skal få tilgang til en politietterforskers harddisk tilbake til Oslo tingrett.

Klomsæt står tiltalt for å ha lekket et bilde utlevert av politiet i 22. juli-saken. Hans forsvarer har bedt om å få en speilkopi av politiets disk for å få nærmere oversikt over hvordan bildene var vannmerket.

Politiet har nektet å overlevere innholdet på harddisken, fordi de mener den inneholder en rekke taushetsbelagte dokumenter som ikke har noe med denne saken å gjøre

Både tingretten og lagmannsretten ga Klomsæt medhold, men Høyesterett opphever nå begge disse kjennelsene. De mener spørsmålet om taushetsplikt er for dårlig drøftet.

- Det fremstår som uklart hvilke bestemmelser avgjørelsen er forankret i, og hvilke vurderinger som er gjort i tilknytning til disse. Begrunnelsen er ikke tilstrekkelig til at ankeutvalget kan prøve lagmannsrettens lovtolkning, skriver Høyesterett i kjennelsen tirsdag.

Oslo tingrett må nå behandle spørsmålet på nytt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.