Restauranten Beluga i Leatherhead i Surrey skrev nemlig på sine nettsider at kvinner kunne bruke «sexy, sorte høyhælte sko med en stram topp» eller velge mellom «skinny jeans» eller «figurnære kjoler».

Menn skal på sin side kun ha blitt bedt om ikke å ha på seg treningsdresser, ifølge BBC.

Kleskoden skapte raskt krasse tilbakemeldinger på sosiale medier, og restauranten gikk siden ut med en «oppriktig unnskyldning» på Instagram for det de omtaler som en feiltakelse.

Les også: Superstjernens støtte til de norske beachhåndballjentene går viralt

«Som om det er 1959»

«Beskrivelsen var upassende, respektløs og støtende, og reflekterer ikke imaget vi prøver å fremme. Vi ønsker å presisere at vår policy er en smart kleskode for menn og kvinner», heter det i uttalelsen.

På Facebook-siden til restauranten skrev flere personer at kleskoden var «ekkel», «sexistisk» og «grov».

Én skrev i kommentarfeltet at restauranten måtte gratuleres for å «gjøre en forferdelig jobb før de i det hele tatt hadde åpnet».

– Det er greit, antar jeg. Hvis du vil feste som om det er 1959, skrev en annen.

Norsk debatt: Kverulering er bedre enn kansellering

Ønsker fortsatt velkommen

En annen person spurte seg selv om hvilken kvinne som, med respekt for seg selv, «noen gang ville ønsket å sette sin fot i restauranten».

I beklagelsen skriver Beluga videre at de fortsatt ønsker velkommen til deres «prøveåpning» fredag 11. februar klokka 18.

«Nok en gang ber vi helhjertet om unnskyldning for eventuell krenkelser og fornærmelser vi har forårsaket», avslutter restauranten med.

Enn så lenge har Beluga én skarve stjerne som gjennomsnittlig vurdering på deres Facebook-side, etter at 19 personer har anmeldt restauranten.

Les også: Madonna slår hardt tilbake etter rapperens kommentar: – Beklagelsen er falsk