Gå til sidens hovedinnhold

Restauranteier slepte et påkjørt dyr gjennom lokalet

- Kommer aldri til å spise kinesisk mat igjen, sier gjest.

En kinesisk restaurant i Kentucky ble stengt etter at det amerikanske mattilsynet fant en påkjørt hjort på kjøkkenet, skriver Huffington post.

Restaurantgjester på Red Flower i Williamsburg oppdaget forrige uke den døde hjorten som var stappet oppi en søppelkasse og ble slept inn til kjøkkenet, gjennom restaurantlokalet.

Se video nederst i saken.

Lagde blodsti
- Det var helt forferdelig. En fot og et bein stakk opp fra søppelkassen. Søppelkassen lagde en blodsti, og den moppet de bort mens den ble fraktet inn til kjøkkenet, sier en gjest om det som skjedde da hun koste seg med en kinesisk buffet sammen med en venninne.

En inspektør fra myndighetene ble straks tilkalt for å bekrefte påstanden.

Les flere saker fra Nettavisen:

- Det er det sykeste jeg har sett. De hadde et hjortekadaver i lokalet, sier helseinspektør Paul Lawson, ifølge WTVR. Han kunne også fortelle at restaurantpersonalet hadde sløyd dyret og tatt ut innvollene da de kom til stedet.

Restauranteierens sønn skal ha innrømmet at han hadde tatt med seg hjortekadaveret, som han hadde funnet langs motorveien Interstate 75, inn på kjøkkenet for å sløye det.

- Han sa at de ikke visste at det ikke var lov, sier helseinnspektøren, og legger til at han er bekymret for at dette ikke er første gang at restauranten har tatt med seg trafikkskadde dyr inn på kjøkkenet.

Kan åpne igjen
Restauranten ble umiddelbart stengt, og restauranteierens sønn ble siktet for å være i besittelse av en ”umerket hvithalet hjort”. Eierne skal ha hevdet at de ikke hadde noen intensjon om å servere hjortekjøttet til gjester.

Det var mager trøst for gjestene som var vitne til episoden.

- Jeg tror ikke at jeg kommer til å spise kinesisk mat igjen noensinne, sier en av restaurantgjestene.

Helseinspektøren sier at restauranten vil få tillatelse til å åpne igjen, etter at de har bevist at alt er rent og santitert. Etter at episoden har blitt omtalt i lokale og nasjonale medier den siste uken, kan det nok likevel hende at folk flest holder seg unna.

Selv om de fleste restaurantgjestene nok mistet matlysten av å se hjortekadaveret, er det flere som bruker døde dyr i veikanten som primærmatkilde.

Huffington post har tidligere skrevet om den 44 år gamle engelskmannen Jonathan McGovan, som har overlevd på å spise kun overkjørte dyr i over 30 år.

I USA er det lovlig i flere stater å samle inn døde dyr i veikanten til personlig bruk. Både for mat og for pels.

HTML EMBED
Reklame

Her får du oversikt over alle salgene