*Nettavisen* Nyheter.

Restauranten Smak stengt i razzia

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)

Karl Johan-spisested stengt etter funn av rottemøkk.

15.03.09 11:49

(iOslo.no) Sent fredag kveld ble Smak-restauranten i Karl Johans gate stengt på grunn av rottelortfunn i kjelleren. Lørdag sto følgende skilt utenfor restauranten:

«Stengt på grunn av oppussing» og «stengt på grunn av vannlekkasje». Det er i beste fall bare deler av sannheten.

Har du sett mus eller rotter ved spisesteder, eller funnet ekle ting i maten? Tips oss på mail til tips@ioslo.no, eller send en mms-melding til 1984 - emne io.

- Det var rottemøkk i kjelleren, på samme sted som det ble lagret blant annet emballasje til mat. Det var også tilgang fra kjelleren og opp i lokalet, sier seksjonssjef Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet i Oslo til iOslo.no.

Les også: Sju pågrepet i razzia

Les også: Her er bildene du ikke vil se

Hun understreker at når det blir funnet rottemøkk i kjelleren, er det, eller har vært, rotter på stedet. Det ble likevel ikke funnet rotter i kjelleren.

- Dette var svært dårlig, så det var bare å stenge, sier Holmbakken.

Oppvaskmaskin fungerte ikke
Spisestedet ble stengt etter en samarbeidsaksjon, som involverte både Oslo-politiet, brannvesenet, Nav, Næringsetaten og Mattilsynet. Seks serverings- og skjenkesteder ble gjennomgått, og to av dem ble stengt. Smak-restauranten var den ene, og i tillegg ble et utested stengt på grunn av narkotikaomsetning.

Holmbakken forteller at funnet av rottemøkk ikke var den eneste feilen på Karl Johan-spisestedet. De hadde nemlig også en oppvaskmaskin som ikke fungerte.

- Nå blir det stengt, og de får beskjed om å rette opp manglene, samt få en internkontroll på plass, slik at det ikke lenger er helsefare. Da vil de kunne åpne, sier Holmbakken.

Ikke karantenetid
Hun forteller at de ikke vil få noen karantenetid.

- Dette er ille nok, men karantenetid er gjerne noe vi bruker ved gjentatte eller svært graverende forhold, sier Holmbakken.

iOslo.no har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Smak. På stedet får vi beskjed om at sjefen ikke er til stede, og vi kan ikke få noe navn eller telefonnummer. Når vi ringer til Smak blir samtalen avvist.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.