*Nettavisen* Nyheter.

Restene etter orkanen Bertha er over Sør-Norge

REGN: Det blir skiftende vær helt ut i neste uke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Du kan like godt finne frem paraplyen med en gang.

11.08.14 13:01

Regnværet mange våknet til i Sør-Norge mandag, ser ifølge Meteorologisk Institutt ikke ut til å avta med det første. Nå er rester av den tropiske orkanen «Bertha» over oss.

- Det blir til dels mye nedbør på Sørlandet og Vestlandet i dag og i morgen. Men det er i dag det vil falle mest, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson.

Han forteller at det på mandag kan komme opp mot 50 millimeter nedbør i Rogaland og på Sørlandet. Men også Telemark og Østlandet må belage seg på en del regn utover ettermiddagen og kvelden.

- Men tirsdag vil det bli litt svakere regn, sier Johansson.

Brer seg også over Nord-Norge

I Nord-Norge blir det derimot opphold og over 25 grader mandag. Jonasson ser også muligheter for sol. Tirsdag ser det likevel ut til at regnværet brer seg over Nord-Norge også.

- Da kan det komme et skikkelig regnvær i grensetraktene til Sverige, Finnmark, Nordland nord for Bodø og Sør-Troms, sier Johansson.

Ustabilt fremover

Langtidsvarselet preges av ustabilt vær helt ut i neste uke.

- Det blir skiftende værforhold over hele landet. Noe detaljert om hvor og når det blir regn og når det blir sol, er vanskelig å si. Men det ser ut til at Nord-Norge får minst nedbør, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni.

Temperaturen vil også synke, og gi Østlandet omkring 20 grader i solskinnsperioder og rundt 15 grader i regn. I nord kan temperaturen krype ned mot 10-12 grader.

Men Mentzoni tror likevel ikke vi har sett det siste av sommerværet.

- Vi kan ikke avblåse sommeren selv om det ser ustabilt ut, men jeg tror ikke vi skal forvente slike tilstander som vi har hatt hittil i sommer, sier Mentzoni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.