RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Restene etter orkanen Bertha er over Sør-Norge

REGN: Det blir skiftende vær helt ut i neste uke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
REGN: Det blir skiftende vær helt ut i neste uke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Du kan like godt finne frem paraplyen med en gang.

Regnværet mange våknet til i Sør-Norge mandag, ser ifølge Meteorologisk Institutt ikke ut til å avta med det første. Nå er rester av den tropiske orkanen «Bertha» over oss.

- Det blir til dels mye nedbør på Sørlandet og Vestlandet i dag og i morgen. Men det er i dag det vil falle mest, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson. 

Han forteller at det på mandag kan komme opp mot 50 millimeter nedbør i Rogaland og på Sørlandet. Men også Telemark og Østlandet må belage seg på en del regn utover ettermiddagen og kvelden.

- Men tirsdag vil det bli litt svakere regn, sier Johansson.

Brer seg også over Nord-Norge

I Nord-Norge blir det derimot opphold og over 25 grader mandag. Jonasson ser også muligheter for sol. Tirsdag ser det likevel ut til at regnværet brer seg over Nord-Norge også.

- Da kan det komme et skikkelig regnvær i grensetraktene til Sverige, Finnmark, Nordland nord for Bodø og Sør-Troms, sier Johansson.

Ustabilt fremover

Langtidsvarselet preges av ustabilt vær helt ut i neste uke.

- Det blir skiftende værforhold over hele landet. Noe detaljert om hvor og når det blir regn og når det blir sol, er vanskelig å si. Men det ser ut til at Nord-Norge får minst nedbør, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni.

Temperaturen vil også synke, og gi Østlandet omkring 20 grader i solskinnsperioder og rundt 15 grader i regn. I nord kan temperaturen krype ned mot 10-12 grader.

Men Mentzoni tror likevel ikke vi har sett det siste av sommerværet.

- Vi kan ikke avblåse sommeren selv om det ser ustabilt ut, men jeg tror ikke vi skal forvente slike tilstander som vi har hatt hittil i sommer, sier Mentzoni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere