RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatbedring i Fairstar

Selskapet sitter likevel igjen med negativ kontantbeholdning.

Tungløfttransportselskapet Fairstar Heavy Transport kan vise til en solid bedring i resultatene, men kontantbeholdningen er negativ.

I fjerde kvartal 2009 fikk Fairstar et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 6,1 millioner dollar mot 7,4 millioner dollar i samme kvartal året før. Det ordinære driftsresultatet viser derimot en oppgang til 5,6 millioner dollar fra 2,2 millioner dollar.

Før skatt ble resultatet på 3,7 millioner dollar mot null resultat i samme kvartal 2008.

TC-inntektene ble doblet til 10,6 millioner dollar fra 4,9 millioner dollar.

Kontantstrømmen fra driften var positiv med 17,4 millioner dollar i 2009, mens samlet ble kontantbeholdningen redusert med 11 millioner dollar. Dermed hadde selskapet en negativ kontantbeholdning på 4,2 millioner dollar ved utgangen av 2009.

Fairstar skriver at det er tøffe forhold i markedene de opererer i. Antall rigger som skal flyttes er blitt dramatisk redusert og samtidig har konkurranse fra konverterte tankskip også gitt en solid fall i ratene.

Når det gjelder tungløftskipene Fjell og Fjord venter Fairstar at de vil kunne oppnå en gjennomsnittlig dagrate på 80.000 dollar gitt at kapasitetsutnyttelsen ligger på 80 prosent.

- Vi har tillit til at våre resultater vil fortsette å vokse og at Fairstar vil være i stand til å etablere seg til å bli en ledende tilbyder av transportløsninger med høy verdi, kommenterer konsernsjef Philip Adkins.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere