RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultater fra Gudes fabrikk

Sist oppdatert:
Hans Gude Gudesens gjeng i Linkøping melder endelig om et gjennombrudd.
Det virker som Hans Gude Gudesen og hans forskergjeng ikke lar seg knekke av motgang. Nå kommer restene etter Opticom-oppløsningen, det svenske forskningsselskapet Thin Film, med en melding som er et gjennombrudd i forskningen av minnebrikker.

- Thin Film Electronics AB og Xaar demonsterer verdens første printede polymer ferroelektrisk minne på IPEX ‘06 i Birmingham i april 2006, heter det i meldingen.

Thin Film har presentert en elektronisk minneenhet som i sin helhet er produsert ved hjelp av industristandard printer teknikker og utstyr, opplyses det. Gude & Co. jobber sammen med britiske Xaar på prosjektet.

Xaar skal være verdensledende innen printerhoder, og er basert i Cambridge i Storbritannia.

- Det nåværende gjennombruddet demonstrerer mulighetene ved å bruke printermetoder til å produsere elektroniske enheter. Skikkelig printerelektronikk har nylig startet å utvikle seg til et forsknings- og utviklingsstadie, skriver Gude & Co. i meldingen.

- Nå vil Thin Film og Xaar legge til ikke-volatile RAM-minne og produksjonsteknologi til dette voksende området, heter det i meldingen.

Videre påpeker de at den nye prosessen Thin Film er inne i, er et resultat av tidligere vellykket printerarbeid som ble gjort av selskapet våren 2005. For tidligere Opticom-aksjonærer er dette imidlertid nye opplysninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere