RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatfest for børskjempene

Sist oppdatert:
De største selskapene på Oslo Børs har levert knallsterk vekst i resultatene for andre kvartal. Sjekk saken her
For de 29 største selskapene på Oslo Børs var samlet driftsresultat på svimlende 46 milliarder kroner i andre kvartal, noe som er en oppgang på 38 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og en oppgang på 3 prosent i forhold til første kvartal i år. Det skriver Dagens Næringsliv.

Det er oljeprisen som ikke overraskende trekker opp resultatene, og da særlig til tungvekterne Statoil og Hydro, hvor førstnevnte står for halvparten av resultatveksten fra i fjor.

- Vi ser et formidabel oppsving i selskapenes resultater dette kvartalet, men også salgsutviklingen er god, sier Morten Jensen, analysesjef i DnB NOR til avisen.

Men det er ikke bare innen olje- og oljerelaterte bransjer det er god fremgang. Jensens beregninger viser at resultatveksten også er god i selskap som Yara (resultatoppgang på 24 prosent), Tandberg (33 prosent) og Eltek (90 prosent).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere