RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultathopp for gjødselprodusent

Sist oppdatert:
Det canadiske gjødselkonsernet Agrium kan vise til en kraftig økning i resultatene etter store hopp i nitrogenprisene. De forventer at den hyggelige situasjonen vil vedvare
Agrium er Canadas neste største gjødselprodusent, og omsatte i tredje kvartal for 592 millioner dollar, en økning 98 millioner dollar i forhold til samme periode i fjor.

Dette ga et nettoresultat på hele 25 millioner dollar i tredje kvartal, mot et tap på en million dollar i samme periode i fjor. Det ga et resultat på 17 cent pr. aksje, mens det var ventet kun 9 cent ifølge estimater fra First Call.

Ifølge konsernet som har anlegg både i Canada, USA og Argentina, så var det et kraftig hopp i nitrogenprisene som var hovedårsaken til den voldsomme forbedringen. Agrium produserer både nitrogen, fosfat og potasj baserte gjødsler.

Nitrogen prisene har ifølge Agrium steget som følge av et strammere marked i Nord-Amerika. Dette har også ledet til økte priser på kron.

- Vi forventer at det forblir slik i overskuelig fremtid, det neste året eller to, og det vil hjelpe bøndene til å tjene mer penger, sa konsernsjef Mike Wilson i Agrium i en kommentar.

Ifølge Agrium så økte deres realisert pris på nitrogenbasert urea-gjødsel med 43 prosent til 203 dollar pr. tonn.

Selskapet sier de forventer å klare estimatet for fjerde kvartal på 19 cent pr. aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere