*Nettavisen* Nyheter.

Resultatløs leteaksjon i Glomma

Mann falt ut av båt.

14.06.10 23:06

Politiet i Hedmark igangsatte mandag en større leteaksjon etter at en mann falt i Glomma ved Hovdmoen, nord for Rena.

Mannen på 50 år skal ha vært alene i en robåt, og båten kantret og mannen falt i elva. I en annen robåt var en annen mann - og han varslet politiet om ulykken.

- Politiet har satt i gang et søk med båt fra Rena og nordover til Hovdemoen. Foreløpig er det to båter i dette søket, en fra Forsvaret og en fra brannvesenet. Luftambulanse bistår også med søk langs Glomma. Fem redningsdykkere fra Gjøvik brannvesen er også på stedet og deltar i søket. Søket etter savnede vil også foregå fra Rena og sørover mot Elverum, opplyste kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug ved Hedmark politidistrikt til Nettavisen ved 15-tiden.

- Søket avsluttet
Klokken 22 opplyser politiet at leteaksjonen er avsluttet.

- Vi har avsluttet søket, uten resultat. Vi antar derfor at mannen er druknet, og kommer til å gjenoppta søket i morgen, sier operasjonsleder Geir Rygh til Nettavisen.

Glomma har stor vannføring og skal være ganske stri på stedet hvor ulykken skjedde.

- Hadde ikke redningsvest
Frivillige redningsmannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors deltok i leteaksjonen.

- Savnede er en mann på 50 år. Han er iført en brun skinnbukse og en grønn jakke. Ut fra det politiet har opplysninger om så langt skal ikke mannen hatt på seg redningsvest. Savnede skal være båtvant og godt kjent med Glomma, saDobloug til Nettavisen mandag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken ved 12-tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.