Gå til sidens hovedinnhold

Resultatløs leting

Letingen etter den siste av de savnede kvinnene i Vefsn ga ingen resultat tirsdag.

Heller ikke tirsdag fant letemannskapene den savnede Therese Mari Åkerøy i Jamtfjellet i Vefsn kommune i Nordland.

- Årsaken kan kanskje være at vi har hatt lavtrykk og dårlige sporingsforhold for hundene, sier politiets stabssjef, Roar Tøgersen til Helgeland Arbeiderblad. Han legger til at letingen i Jamtfjellet gjenopptas onsdag morgen.

Bedre vær
Den ene av hundene ble permittert etter tirsdagens arbeidsdag i fjellet. Onsdag skal det letes videre med kun en hund. I tillegg skal åtte HV-soldater og fem medlemmer av Røde Kors delta i arbeidet. Jørn Ove Jacobsen fra politiet leder letearbeidet.

- Det er meldt om bedre vær og det vil forhåpentlig vis gi bedre vitringsforhold for hunden, sier Tøgersen.

Han sier at tirsdagens letearbeid har vært konsentrert om området hvor Bjørg Heidi Åkerøy ble funnet fredag. I tillegg har det vært søkt opp langs bekken og i andre områder av skredet.

Nøkkelrolle
Hundene søkte tirsdag over hele området uten å markere funn. Det er i dag halvannen uke siden skredet som krevde fire liv, gikk i Jamtfjellet. Siden ulykken har store mannskaper lett etter de to omkomne.

Bjørg Heidi Åkerøy ble funnet etter at en av kriminalsøkshundene som var i aksjon forrige runde, hadde markert kraftig på funnstedet. Før helga betegnet politiet kriminalsøkshundene som nøkkelen til å oppnå resultater i letearbeidet.

Se flere saker fra Helgeland Arbeiderblad her

Kommentarer til denne saken