Resultatløst søk i Lågen

Dykkere leter etter en person i Numedalslaagen i Kongsberg.

Dykkere leter etter en person i Numedalslaagen i Kongsberg. Foto: Vegard Kleven

Vitne hevder å ha sett person flyte i elva.

11.07.10 20:14

Politiet i Søndre Buskerud fikk ved 09.30-tiden søndag melding om at det lå en person og fløt i elva Lågen i Kongsberg på nedsiden av Nybrufossen.

Ifølge en pressemelding fra politidistriktet kort tid etter at søk ble iverksatt hadde politi som kom til stedet også bekreftet at de hadde sett en person i elva, men i en ny pressemelding klokka 14.30 avkrefter politiet dette og sier det beror på en misforståelse.

Vitnet som meldte fra om at det skulle være en person i elva kom kjørende over Myntbrua, skriver Laagendalsposten på nett.

Brannvesenet med dykkere iverksatte søk, og ved 11-tiden fikk lokalt politi bistand av politihelikopteret fra Oslo. Helikopteret kunne senere gjøre vendereis uten at søket fra lufta hadde gitt resultater.

Klokka 12 opplyser politiet at det ikke er noe nytt, men at de trapper opp leteaksjonen. Området det letes i er mellom fossen og kraftstasjonen.

Klokka 14.30 heter det i en ny pressemelding fra politiet at det ikke er noe nytt. Politi, dykkere og mannskap fra Røde Kors søker fortsatt etter en antatt omkommet person.

Politiet har ikke mottatt savnet-melding på personer i området, heter det i meldingen.

Klokken 17.45 opplyser politiet at søket innstilles da ingen personer er meldt savnet i området. Røde Kors, brannvesen og politi har gjort seg ferdig med grovsøket.

Det er mye folk i Kongsberg i forbindelse med jazzfestivalen som avsluttes søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag