*Nettavisen* Nyheter.

Resultatrally i USA

Tross høy oljepris ble børsene i New York sendt på et lite rally, etter sterke resultater fra to av verdens største selskaper.

02.08.06 22:46

Knalltall fra Time Warner og Procter & Gamble visket bort litt av frykten for rentemøtet 8. august, og sendte aksjene i USA opp etter to dager med nedgang.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones klatret på Wall Street på dagens handel, indeksen endte +0.67 prosent. Den brede S&P 500-indeksen hadde også en liten opptur med veksten på +0.60 prosent.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har hatt det tøft de siste månedene, men i dag ble det en opptur med en vekst på +0.82 prosent.

Du kan alltid følge indeksene her

Resultatjubel
Markedet startet dagen med å ta godt i mot resultatet til verdens største medieselskap. Time Warner viser til et overskudd i milliardklassen i andre kvartal. Selskapet la frem et resultat på 1 milliard dollar tilsvarende 24 cents pr. aksje og snudde dermed fra et underskudd på 409 millioner dollar. Aksjen blir belønnet med en oppgang på rundt 2,5 prosent. Oppturen kan du se her

Time Warne har klart å snu den negative tendensen i kabeltv-divisjonen. Høyhastighets internett og digital telefonikunder oppveide de svake resultatene i AOL. Det murer blant aksjonærene til verdens største internettilbyder, etter at de vil tilby gratis e-post og andre tjenester.

Bleieprodusent
Verdens største annonsør og produsent av forbruksvarer, Procter & Gamble, hadde en skikkelig god dag på dagens handel. Aksjene til selskapet som blant annet eier Pampers bleier og Gillette steg over fire prosent. Se fremgangen her. Selskapet leverte sterke tall for forrige kvartal. Godt hjulpet av økte priser klarte Procter & Gamble å overgå forventingene i markedet.

Bilprodusenten Ford ble løftet over 5,5 prosent etter at de har presentert en omfattende restruktureringsplan. Se innkjøringen her

Oljeprisen steg
Oljeprisen gikk opp onsdag som følge av lagerstatistikk og uro over tropiske stormer. Ukestatistikken fra det amerikanske energidepartementet viste at oljelagrene falt langt mer enn ventet i forrige uke, bensinlagrene overrasket i den andre retningen. Oljemarkedet sendte også prisen opp i frykt for at den tropiske stormen Chris skal utvikle seg til en orkan før den entrer Mexicogolfen.

Ved lukketid på gulvhandelen på NYMEX kostet et fat råolje med referanseverdi WTI og levering i september 75,85 dollar fatet, som er en oppgang på 0,94 dollar. Handelen fortsetter elektronisk etter at råvarebørsen har stengt.

Et fat nordsjøolje for levering i september hadde steget med en hel dollar til 76,89 dollar fatet.

Følg oljeprisen her hele døgnet

Volum
Det var et moderat volum med aksjer som ble handlet i dag. På New York Stock Exchange ble det handlet 1,7 milliarder aksjer, mens det på Nasdaq var 1,8 milliarder aksjer som byttet hender.

Dagens nøkkeltall
Dow 11,199.93 +74.20 +0.67 prosent

Nasdaq 2,078.81 +16.82 +0.82 prosent

S&P 500 1,278.55 +7.63 +0.60 prosent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.