RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel etter regnskapsrot

Blom har sparker en av toppene i Spania etter uregelmessigheter i regnskapene.

Kartteknologiselskapet har valgt å utsette fremleggelsen av resultatene etter fjerde kvartal etter at de har funnet avvik i regnskapene. Funnet er gjort etter en revisjon av regnskapet for hele 2009.

Det skal være ved regnskapsføringen i det spanske datterselskapet at det er gjort funn som krever ytterligere gjennomgang. Administrerende direktør ved Bloms spanske datterselskap har sagt opp med umiddelbar virkning.

I en børsmelding kommer det et resultatvarsel om at Blom ser driftsinntekter på rundt 140-160 millioner kroner i fjerde kvartal og et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på 10-20 millioner kroner i perioden.

- De indikerte uregelmessigheter relaterer seg til grunnlaget for periodiseringen av inntekter av prosjekter i regnskapsårene 2008 og 2009. På EBITDA-nivå (driftsresultat før av- og nedskrivninger) synes omfanget samlet for regnskapsårene 2008 og 2009 preliminært å være negativt i størrelsesordenen 30 millioner kroner, skriver Blom.

Styret i Blom har samlet en granskningsgruppe i Spania og hentet inn PWCs Forensic Services i Madrid til å lede arbeidet.

Dårlig markedsutvikling og usikkerhet bli foretatt gjør at EBITDA for 2009 vil belastes med 20-30 millioner kroner for det spanske datterselskapet.

Resultatfremleggelsen av fjerde kvartal er utsatt til fredag 26. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere