RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Eitzen

Rederiet Camillo Eitzen går på en smell for fjerde kvartal.

Rederiet, som skal legge frem sin rapport 27. februar, har fått merke en kraftig svikt i markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Nå varsler det at på grunn av lavere enn forventet inntjening fra gassegmentet, kombinert med økte krav mot utsettelse av frakt og poetensielle, men urealiserte tap på fremtidige kontrakter i bulk-segmentet, venter å presentere svakere resultat enn ventet i fjerde kvartal.

Det labre markedet i gassegmentet har ført til en inntektsreduksjon på 20 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal og et EBITDA-reduksjon på 4,2 millioner dollar fra gassegmentet.

I et forsøk på å justere kapasiteten i det mindre semimarkedet har konsernet solgt Sigas Mariner, og som et resultat av svakere markedsverdi av skipene har bokført verdi i gassflåten blitt nedskrevet med 40,9 millioner dollar.

Lavere markedsverdi har medført at selskapet er i brudd med to av seks lånebetingelser (covenants). Ceco opplyser at selskaper i i forhandlinger med banene for å få en waiver for en periode. Som et resultat av dette blir 158 millioner dollar gassfasilitet ført som kortsiktige frem til waiver er oppnådd

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere