RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Hydro-konkurrent

Sist oppdatert:
Det canadiske gjødselkonsernet Potash Corp. kom i går kveld med et resultatvarsel for første kvartal. Det er i hovedsak en styrket canadisk dollar mot amerikanske dollar som er årsaken
Potash Corp, verdens største produsent av gjødsel, skriver i meldingen at resultat pr. aksje vil falle under selskapets tidligere estimat.

Selskapet hadde guidet å 25 cent pr. aksje, mens analytikerne i snitt har ventet 27 cent pr. aksje ifølge Thomson First Call.

Det er ifølge Potash, styrkingen av canadiske dollar mot amerikanske dollar som er hovedårsaken til at de ikke når sitt eget estimat. De opprettholder imidlertid sitt 2003 estimat på 2 dollar pr. aksje.

I første kvartal har den canadiske dollaren steget med nesten 10 cent mot den amerikanske dollaren. I tillegg til dollar-rpoblemet, nevner selskapet også økte kostnader og forskyvninger i vårsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere