RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Jinhui (Ny)

Sist oppdatert:
Bulkskipsrederiet Junhui Shipping melder om et resultatvarsel. Aksjekursen til selskapet gjorde et svalestup etter meldingen
Rederiet melder at kvartalstallene blir betydelig lavere enn tidligere ventet.

Jinhui Shipping er et investeringsholdingselskap. Det er selskapets datterselskaper som nå leverer svakere tall enn ventet.

- På grunn av realiserte tap fra og provisjoner som kommer for urealiserte tap fra enkelte FFA (forward freight agreements) som er inngått av selskapet siden januar 2004, blir det midlertidige resultat for kvartalet og seks måneder som avsluttes i slutten av juni 2004 fra selskapet og datterselskapene (gruppen), betydelig svakere enn det for kvartalet og seks måneder som ble avsluttet 30. juni 2003, skriver selskapet i meldingen.

Overrasket over fall

Tapene i fraktavtalene har kommet etter at Jinhui-ledelsen har blitt overrasket over det plutselige fallet i fraktratene i tørrbulkmarkedet som startet mars 2004 og fortsatte i juni 2004.

- De fallene fraktratene i tørrbulk-shippingmarkedet har sin årsak i det negative sentimentet i den kinesiske økonomien på grunn av makromålinger som ble introdusert av de relevante myndighetene, skriver Jinhui i meldingen.

Jinhui Shipping skriver i meldingen at selskapets resultater er ennå ikke klar. Derfor vil rederiet ikke spesifisere resultatutviklingen i kvartalet.

FFA er en avtale om å selge eller kjøpe transport av last til en avtalt pris. Det er altså en formidabel bom på disse avtalen som fører til resultatvarselet til Jinhui.

Svalestup

Meldingen om resultatvarselet førte til et formidabelt svalestup for Jinhui-aksjen på Oslo Børs.

I forkanten av meldingen hadde Jinhui-aksjen steget hele 8,3 prosent til 13,10 kroner på forventningene om god utvikling i bulkratene. Umiddelbarte etter resultatmeldingen var Jinhui-aksjen ned formidable 12,40 prosent til 10,50 kroner.

Etterhvert forsterket fallet seg til neste 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere