RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Kverneland

Sist oppdatert:
Kverneland og Jens Ulltveit-Moe gjør store omstruktureringer for å bedre lønnsomheten. Les mer her
Kverneland Group melder om betydelige endringer i produksjons-virksomheten samt i
produkttilbudet innen Vingårsmekanisering

I en melding skriver selskapet at man har også besluttet å selge sin 50 prosents eierandel i selskapet Bobard i Frankrike.

Det opplyses videre at styret har besluttet å stenge produksjonsanlegget i Gottmadingen, Tyskland, i løpet av 2006. De nåværende produksjonsaktivitetene vil gradvis bli flyttet til konsernets fabrikker i Geldrop, Nederland, og Kerteminde, Danmark. Visse deler vil bli satt ut til eksterne leverandører. Omstruktureringsprosessen forventes å være ferdig ved utgangen av 2006.

Det opplyses videre at vingårdsmekaniseringsdivisjonen har kjempet med dårlig lønnsomhet idet verdensmarkedet for druehøstere har minket med 35 prosent fra 2000 til
2005. Markedsutsiktene er fortsatt svake. Nå vil Kverneland-ledelsen gjøre ytterligere bemanningsreduksjoner i fabrikkanlegget i Cognac.

Kverneland-konsernet vil også selge sin 50 prosents eierandel i Bobard til de andre aksjonærene i selskapet forutsatt en endelig godkjennelse fra kjøpers aksjonærer, forventet i desember 2005. Bobard og Kverneland-konsernet vil operere
uavhengig av hverandre fra 1. januar 2006.

Kverneland-konsernet vil pådra seg omstrukturerings- og engangskostnader på ca. 21 millioner euro inklusive kostnadene ved gjennomføring av sosiale planer for de ansatte. Rundt 17 millioner euro vil bli belastet regnskapet i desember 2005.

- Som en konsekvens av disse omstruktureringsaktivitetene forventer konsernet å oppnå årlige kostnadsbesparelser på ca. 10 millioner euro fra og med 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere