RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Nordic VLSI

Sist oppdatert:
Mandag var Nordic Semiconductor ute med et resultatvarsel for fjerde kvartal. Sjekk saken her
Nordic Semiconductor var mandag morgen ute med en resultatvarsel for fjerde kvartal. Tallene for siste kvartal blir nemlig for lavere enn forventningene i markedet

Totale driftsinntekter for fjerde kvartal forventes å utgjøre 74,8 millioner kroner, mens driftsresultat forventes å utgjøre minus 0,8 millioner kroner.

Det svake resultatet kommer etter at selskapet tar en avsetning på 6,9 millioner kroner i avsetning for påløpt arbeidsgiveravgift på løpende opsjoner som betales av opsjonshaver og ikke selskapet. I tillegg meldes det om 2,0 millioner kroner for påløpt tilleggsarbeidsgiveravgift i fjerde kvartal grunnet positiv kursutvikling.

Det mest spesielle i meldingen mandag var imidlertid en korreksjon på 3,8 millioner kroner av mangelfull registrering av
varekost i tidligere kvartaler.

Til tross for de svake tallene vil Nordic Semiconductor vil de betale ut 1,7 millioner kroner i bonus til adm. direktør.

- Manglende rettidig kostnadsføring av varekost i de enkelte kvartaler, og manglende kvartalsvis avsetning av bonus til adm. dir, skyldes selskapets sterke vekst og utfordringer med å tilpasse rutiner og systemer til denne. Styret og administrasjonen har igangsatt nødvendige tiltak for å hindre gjentagelse, heter det i melding.

Driftsresultat før nevnte kostnader ville utgjort 13,6 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere