RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Profdoc

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet klarer ikke nå driftsmarginen de har lovet. Samtidig bruker selskapet millioner i Danmark.
Profdoc har sendt ut et resultatvarsel der de opplyser at de ikke vil klare å nå målet for driftsmarginene for innværende år. Selskapet skylder på høyere kostnadsmasse enn de tidligere hadde forventet.

Nå venter de at driftsmarginen vil ligge på samme nivå som fjoråret. Da endte driftsmarginen på 13 prosent. De vil ikke gjøre noe med forventningene til omsetningen.

- Profdoc ser et økende antall potensielle kontrakter i både etablerte og nye markeder, og som en følge av dette er nå mer enn 40 ansatte, av totalt 290, involvert i anbudsarbeid og innsalgsprosesser som ikke enda er inntektsgenererende. Tilsvarende ressursinnsats på samme tid i 2006 var omlag 15 personer av totalt 230 ansatte. Den økte ressursinnsatsen har presset marginene i første halvår, skriver selskapet i en børsmelding.

Samtidig vil Profdoc ansette flere i tiden fremover. Konsekvensen av dette er at marginene ikke vil endres vesentlig inntil ressursene kan omdisponeres til arbeid knyttet til materielle leveranser.

- Vi ser større muligheter enn noen gang i både etablerte og nye markeder. Vi har etablert en sterk organisasjon med store vekstmuligheter og det er nå riktig å sette på de ressurser som er nødvendige for å sikre markedsmulighetene. Denne ekspansjonen er i tråd med vår strategi med å utvikle selskapets virksomhet i et raskere tempo. En slik strategi koster på kort sikt, men vi er overbevist om at valgene vi nå tar er de som skaper størst aksjonærverdier, sier konsernsjef Christian B. Teig i Profdoc.

Profdoc kjøper et forretningsområde innen journalsystemer til fysioterapeuter og psykologer fra Plass Data Software i Danmark.

Avtalen omfatter 1.500 lisenser fordelt på i overkant av 500 brukersteder. Dermed blir Profdoc leverandør til 70 prosent av Danmarks fysioterapeuter.

- Dette er en viktig avtale for Profdoc. Avtalen innebærer at vi ytterligere forsterker vår markedsposisjon og dobler vår tilstedeværelse i Danmark. Dette er i tråd med vår strategi for å forsterke selskapets ledende posisjon i Skandinavia. I tillegg er fysioterapi og psykologi områder der vi ser muligheter for å utvide vår virksomhet også i andre markeder, sier Teig.

Prisen Profdoc betaler er på 8 millioner danske kroner og vil finansieres gjennom Profdocs kontantbeholdning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere