RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra seismikkgiganter

Sist oppdatert:
Baker Hughes og Schlumberger melder om store nedskrivninger av verdiene på seismikkbiblioteket i det felles eide selskapet WesternGeco. Baker Hughes nedjusterer sin guiding av denne, og flere, grunner
WesternGeco nedskriver verdien av sitt multiklient seismikkbibliotek med 398 millioner dollar, ifølge meldinger fra eierne Baker Hughes og Schlumberger.

Rundt 70 prosent av nedskrivningen relateres til virksomheten i Nord-Amerika.

Dette begrunnes med utsiktene for seismikkbransjen.

I tillegg tas en avsetning på 53 millioner dollar for restrukturering av skipsflåten.

Baker Hughes tar også en avsetning på 50 millioner dollar for virksomheten Bird Machine, som klassifiseres som ikke videreført virksomhet.

Baker Hughes venter nå et underskudd på 6 til 8 cent pr. aksje fra videreført virksomhet, etter 31 cent pr. aksje fra WesternGeco.

Analytikerne hadde i snitt regnet med pluss 28 cent før WesternGeco, ifølge Reuters Research.

Nedjusteringen kommer både av avsetningene, av dårligere driftsprognoser fra WesternGeco og av nedjustering av Baker Hughes egne utsikter for oilfield-operasjonene.

WesternGeco regner nå med et driftsmessig underskudd på 10 til 15 millioner dollar i tredje kvartal, mot et anslag på breakeven, som ble gitt i juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere