RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra servergiganten Sun

Sist oppdatert:
Sun Microsystems og toppssjef Scott McNealy sliter videre og kom med et resultatvarsel etter børs i USA i går kveld. Det er andre kvartal på rad at selskapet skuffer stort
Sun forventer nå et tap på mellom 7 og 10 cent for kvartalet som ble avsluttet sist søndag. Sun har avvikende regnskapsår, og går nå inn i sitt regnskapsmessige andre kvartal. Det var ifølge estimater fra Thomson First Call ventet et resultat på minus 23 cent for kvartalet, og inntekter på 2,7 milliarder dollar.

Sun viser i meldingen til at de har hatt størst vansker i kvartalet med intense konkurranseforhold. Ifølge analytikere Dow Jones Newswire har snakket med dreier en del av problemet seg om at Sun selger høyt priset hardware på et tidspunkt hvor billige og stadig sterkere Windows-maskiner spiser opp mer og mer av markedet.

Sun produserer og selger avansert servere med egen programvare.

Sun-aksjen falt 10 prosent i etterbørshandel i USA som følge av meldingen.

Det er nå fryktet at Sun heller ikke vil klare overskudd for inneværende regnskapsår, som avsluttes i juni 2004.

Blant forholdene som trekker ned i første kvartal er et skattetap. Sun varslet også i går at de vil ta en regnskapsmessige nedskrivning på 1.051 millioner dollar for fjerde kvartal på grunn av avsetninger utsatt skatt i på vente av fremtidige inntekter som nå ikke vil materialisere seg. Det medfører at resultatet senkes fra et overskudd på 12 millioner dollar til et underskudd på 1.039 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere