RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Smedvig(Ny2)

Sist oppdatert:
Smedvig forventer et driftsresultat i fjerde kvartal på linje med tredje kvartal, og det vises til et svak bidrag fra riggselskapets borerigger i Nordsjøen
Nytt: Kommentar fra finansdirektør

Det går frem av en melding fra selskapet fredag morgen.

Smedvig fikk i tredje kvartal et driftsresultat på 48 millioner kroner, og nå forventes det altså et tilsvarende svakt driftsresultat i fjerde kvartal. I andre kvartal gikk riggkonsernet med et driftsoverskudd på 152 millioner kroner.

- Vi har gitt noen guiding tidligere, men vi ser nå at markedet og analytikerne ligger noe høyere enn det vi forventer, og derfor gikk vi ut med guiding nå, sier finansdirektør Alf C. Thorkildsen i Smedvig til iMarkedet fredag.

Det er ikke overraskende forretningsområdet mobile enheter som gjør at Smedvig sender ut dagens varsel. Forretningsområdet omfatter selskapets borerigger i Nordsjøen, hvor markedet har vært meget svakt gjennom fjoråret, spesielt i andre halvår.

- Det er våre mobil enheter som har utviklet seg svakere enn det markedet venter, og det skyldes blant annet at verftsoppholdet til West Venture, som ble noe lenger og dyrere enn ventet i tillegg til at beskjeftigelsen for flåten er lavere, sier Thorkildsen.

I tredje kvartal gikk forretningsområdet med et underskudd på driften på 73 millioner kroner.

Thorkildsen sier videre at boremarkedet i Nordsjøen fortsatt er svakt.

- Det er leteboringen som er rammet mest slik markedet har utviklet seg, sier Thorkildsen, som fortsette rå jobbe med å få en kontrakt til det avanserte boreskipet West Navion, som for øyeblikket ligger ledig. Boreskipet er ledig frem til andre kvartal 2003, da skipet skal bore en letebrønn for Esso Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere