RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Software Innovation (Ny)

Sist oppdatert:
Software Innovation-sjef Per Kveim (bildet) må nedjustere foreløpig resultat for fjerde kvartal. Kveim sier til iMarkedet at det ikke ble noe av den tradisjonelle fjerde kvartals avslutningen
En foreløpig gjennomgang av fjerde kvartal viser et driftsresultat før avskrivninger og ekstraordinære poster på rundt 2 millioner kroner, for selskapet som selger programvare og tjenester rundt kundestøttesystemer.

I oktober ventet selskapet 5 til 15 millioner kroner.

- Årsaken til avviket er en kombinasjon av et noe svakere lisenssalg, kostnadsoverskridelser i ett større fastprisprosjekt i Danmark samt sviktende resultater i deler av virksomheten i Sverige, heter det i meldingen.

For lisenssalget hadde man en forventning på 10 til 20 millioner kroner. Salget i fjerde kvartal ble på 13 millioner, i den nedre enden av forventning, opplyses det.

- Det ble ikke noe fjerde kvartals avslutning. Lisenssalget i fjerde kvartal ble bare 3 millioner høyere enn i tredje kvartal, sier Kveim til iMarkedet.

- Sier det noe om markedet?

- Markedet er veldig prisbevisst. Vi vil ha det samme som vi har hatt lenge, sier Kveim.

- Hvordan ser markedsutviklingen ut fremover?

- Vi har lagt til grunn et uforandre 2003 fra 2002, sier Kveim.

Greit i Norge
Bortsett fra lisenssalg er fortsatt resultatene i Norge på et tilfredstillende nivå, mener Kveim.

Han sier til iMarkedet at Software Innovation gjør det "greit" i Norge, "OK i Sverige" etter restruktureringen og har et problemprosjekt i Danmark.

På bakgrunn av de svake resultatene i deler av selskapets svenske konsulentmiljø er det besluttet å foreta en restrukturering av denne virksomheten. Dette innebærer bemanningsreduksjoner og overføring av personell til Software Innovations svenske datterselskap Mynta Management & IT AB. Totalt er dette seg om rundt seks personer. For å gjennomføre restruktureringen i Sverige avsettes 8 millioner kroner i restruktureringskostnader.

I tillegg kommer en avsetning på 4 millioner kroner knyttet til et større fastprisprosjekt i Danmark hvor det foreligger risiko for overskridelser. Dette prosjektet er i 20 til 30 millioners klassen. De øvrige to store prosjekter i Danmark følger plan, opplyses det.

EBITDA-resultat for 2002 vil være rundt 23 millioner kroner, eksklusiv ovennevnte avsetning til restrukturering, ifølge meldingen.

Avviser emisjon
I løpet av fjerde kvartal har kontantbeholdningen økt med 24 millioner, eksklusiv 16 millioner i betalt skatt for 2001. Bedringen skyldes primært en positiv utvikling av kundefordringer. Ved nyttår var kontantbeholdningen 73 millioner kroner.

Den gode kontantutviklingen i siste kvartal gjør at spekulasjonene rundt en emisjon bør legges døde, mener Kveim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere