RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Resultatvarsel fra Tandberg-konkurrent

Sist oppdatert:
Adm. direktør Robert Hagerty i Tandbergs største konkurrent, Polycom, har kommet med resultatvarsel for første kvartal. Aksjen falt i etterbørshandel i USA
Polycom melder at foreløpige tall for første kvartal er svakere enn ventet.

Selskapet ser nå et underskudd på 3 til 4 cent pr. aksje i først kvartal, og en omsetning på 92 til 93 millioner dollar. Utenom avsetninger ventes et resultat på 0 til 1 cent pr. aksje.

Analytikerne hadde i snitt ventet et resultat pr. aksje på 7 cent, utenom avsetninger, ifølge Thomson First Call. Omsetningen var ventet å bli 101 millioner.

Samme kvartal i fjor hadde selskapet et resultat pr. aksje på 14 cent pr. aksje, og 22 utenom avsetninger. Omsetningen var da 132 millioner dollar.

Aksjen falt 7 prosent i handel etter børs i USA, etter å ha steget 5 prosent i et godt marked i ordinær handel.

For snart to uker siden kom Tandberg med et resultatvarsel og advarte om klart lavere salg enn markedet hadde ventet, selv etter at selskapet hadde nedjustert utsiktene i desember.

Tandberg og Polycom er de to ledende leverandørene av videokonferansesystemer. Tandberg har det siste året tatt markedsandeler fra Polycom, og så frem til desember ut til å gå klar av problemene Polycom slet med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere