Resultatvekst for fusjonskameratene

DnB-sjef Svein Aaser og hans kolleger i fusjonspartner Gjensidige NOR leverer begge bedre bunnlinje enn i fjor i andre kvartal, til tross for at tapene øker kraftig. DnB sliter mer enn Gjensidige NOR med problemer i eksportbedrifter

19.05.08 01:07

Les også:


- Nøytralt til positivt fra DnB og NOR
Rekordresultat fra DnB Markets

Både DnB og Gjensidige NOR økte overskuddene i andre kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, og bunnlinjen er også bedre enn analytikerne hadde ventet, men bildet er ikke rosenrødt.Den underliggende utviklingen må sies å være best i Gjensidige NOR, som ser ut til å slite mindre med problemene i eksportbedrifter enn den mer businesss-orienterte DnB.For begge to øker utlånstapene, men mest for DnB, som varslet om dette på forhånd. For begge er tapene større enn markedet tidligere hadde trodd.Den underliggende bankdriften er bedret i Gjensidige NOR, hvor den også er bedre enn markedet ventet. I DnB er den underliggende driften, målt som netto renteinntekter, noe svakere enn i fjor og noe svakere enn markedet ventet.Kostnadene for begge økte moderat, men noe mindre enn markedet ventet.Det som berger resultatveksten i DnB var det som kommer under andre inntekter, hvor blant annet gevinster fra valuta og verdipapirer er inntektsført med 377 millioner, mot 54 millioner tilsvarende kvartal i fjor.
DnB-tallene

DnB fikk et resultat før skatt på 949 millioner kroner i andre kvartal, mot 549 samme kvartal i fjor.Netto renteinntekter ble 2.047 millioner kroner, mot 2.148 samme kvartal i fjor.På forhånd ventet analytikerne at DnB ville få et resultat før skatt på 820 millioner kroner, og netto renteinntekter på 2.154 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.DnB varslet fredag at utlånstapene i kvartalet ville bli 560 millioner kroner. Dette er lagt inn i snittestimatet av TDN Finans. I andre kvartal i fjor var tapene 87 millioner.DnB skriver i kvartalsrapporten at tapene i andre kvartal er "innenfor de forventningsverdier som konsernet styrer kredittvirksomheten etter".- Mye av fremgangen er resultat av kostnadseffektivisering. På sammenlignbar basis viser kostnadene en reduksjon. Samtidig har vi stor oppmerksomhet om oppfølging av kunder med høy kredittrisiko. Utviklingen i fiskeoppdrett var svak i første halvår i år. Vi har konstatert at tapene i Nordlandsbanken ble høyere enn vi tidligere hadde regnet med, men innføringen av DnBs kredittpolitikk vil normalisere risikobildet, sier konsernsjef Svein Aaser.
Gjensidige NOR-tallene

Gjensidige NOR fikk på sin side et resultat før skatt på 756 millioner, mot 509 samme kvartal i fjor. Netto renteinntekter endte på 1.489 millioner kroner, mot 1.409 samme kvartal i fjor.Analytikerne ventet på forhånd at Gjensidige NOR skulle få et resultat før skatt på 727 millioner kroner og netto renteinntekter på 1.434 millioner kroner.Gjensidige NOR fikk tap på 251 millioner kroner, mens analytikerne i snitt ventet 165 millioner kroner. Andre kvartal i fjor var tallet 105 millioner kroner.Styret i Gjensidige NOR venter at fusjonen med DnB blir godkjent av myndighetene i fjerde kvartal, og vederlaget utbetalt til aksjonærene i samme kvartal.– Dette er et ekstraordinært bra resultat, det økonomiske klimaet og rentenivået tatt i betraktning, sier konsernsjef Olav Hytta i Gjensidige NOR.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.