RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Retroperle fra rommet

Sist oppdatert:
«Gradius Collection» til PSP viser at de gamle fortsatt er best.

(TV 2 Spillmagasinet): De aller fleste har ihvertfall hatt ett kortvarig forhold til romskytespill.

Hvis du var innom en spillehall for en del år siden, kunne du nesten ikke unngå å bruke penger på et slikt spill.

Etter hvert som det ble færre og færre spillehaller, ble sjangeren mer og mer eksklusiv. Utviklerne ga (og gir) fortsatt ut slike spill, men som oftest kom verken arkadeversjonen eller konsollutgaven hit til lands.

Utrolig artig

Det har heldigvis «Gradius Collection» gjort, og vi bør definitivt være takknemlige for det.

Spillsamlingen er en av de beste vi noensinne har sett, selv om spillene er gamle er de fortsatt utrolig artige.

Retro-feeling

I det du fyrer opp et av de fem «Gradius»-spillene som følger med, møtes du av en deilig spillsynthmusikk som bare japanere kan lage.

Du styrer det lille romskipet ditt opp, ned og til venstre og høyre, og skyter fiender til den store gullmedaljen. Synes du.

For uansett hvor godt du måtte tro du spiller, svarer spillet med å drepe deg. Igjen og igjen, helt til «Game Over»-skjermen vises. «Gradius»-spillene, og romskytespill generelt, har vanskelighetsgrader fra helvete.

Ikke gi deg!

Likevel bestemmer du deg fort for at du ikke skal gi deg, og du biter tenna sammen og fortsetter. De i starten klin umulige fiendene skal ikke få vinne, koste hva det koste vil.

Og etterhvert er det du som får overtaket, for jo mer du spiller, jo bedre blir du. Du dør kanskje hundre ganger på samme sted, men spillet lar deg hele tiden tro at du blir flinkere og du møter aldri veggen.

Etter mange timer med blod, svette og tårer er du blitt hard som stål. Du navigerer deg gjennom de lekre miljøene som en gud, og du sender både de fantastiske fiendene og de utrolige bossene ditt pepperen gror.

Blir hekta

Før du aner ordet av det er du helt hekta. Du skal hele tiden klare litt mer og score flere poeng, selv om du er alene på topplista skal poengsummen pokker meg være pen.

Dette kommer til å skje en gang per spill, og det sier seg derfor selv at pakken byr på glimrende valuta for pengene. I tillegg skiller de fem spillene seg såpass klart fra hverandre at ingen føles overflødige.

Ingen flerspiller

Det eneste vi har å utsette på «Gradius Collection» er at det ikke inneholder noen flerspillermoduser. Vi hadde vært fornøyde med noe så enkelt som muligheten til å dele poengsummene våre med andre, men det er altså ikke med.

Ellers er «Gradius Collection» et fantastisk godt kjøp. Det er utfordrende, underholdende og gir glimrende valuta for pengene.

Den høye vanskelighetsgraden kommer til å gjøre så noen faller av lasset, men det får være deres tap.

Gradius Collection inneholder følgende spill:

  • Gradius
  • Gradius II
  • Gradius III
  • Gradius IV
  • Gradius Gaiden

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere