Rett ned med Iversen

Foto: Foto: Erlend Aas/Scanpix

Wolverhampton var det dårligste av lagene som rykket opp fra 1. divisjon i fjor, og selv med Steffen Iversen er laget årets soleklare dumpekandidat i Premier League.

14.08.03 09:20

La disse navnene rulle litt på tunga: Steffen Iversen, Isaac Okoronkwo, Oleg Luzhny, Silas og Henri Camara. Gode spillere absolutt, men still deg selv følgende spørsmål - er dette spillere som kan redde Wolverhamptons plass i Premier League?

TV 2 Nettavisen synes svaret er enkelt: Absolutt ikke!

Wolverhampton var det dårligste av de tre lagene som rykket opp fra 1. divisjon i fjor. Da sesongen var over lå laget faktisk bare på 5. plass, men play off-spillet sendte «Ulvene» opp.

Det er mange grunner til at de går rett ned igjen.

Mange spørsmålstegn

Det første: Spillerstallen ser rett og slett for dårlig ut. I fjorårets opprykkssesong var de tidligere Manchester United-spillerne Denis Irwin og Paul Ince nøkkelspillere. De to fyller henholdsvis 38 og 36 år senere i år, og vi har vanskelig for å tro at de to kan prege laget like mye i Premier League. Selv om de selvfølgelig blir viktige igjen.

TV 2 Nettavisen har også vanskelig for å tro at de to kan holde seg skadefrie gjennom en lang og tøff sesong i den alderen.

For unge

I tillegg er vi svært usikre på om to spillere som imponerte stort i fjor - Joelon Lescott og Kenny Miller - kan prege laget også i år. Lescott (20) kom med på årets lag i 1. divisjon i fjor, og styrte Wolves-skuta som midtstopper da. Miller (23) satte inn 19 mål som spiss. Ingen av de to har Premier League-erfaring, og vi tror de blir litt for lette og unge på dette nivået.

Av nykommerne kan Steffen Iversen bli et kupp - hvis han holder seg skadefri. Med historien friskt i minne er imidlertid det vanskelig å tro. Defensivt er det mest spennende å se hva nigerianske Isaac Okoronkwo kan klare. Han kom til klubben fra Shaktar Donetsk, og har erfaring fra Champions League. Oleg Luzhny, ny fra Arsenal, er ikke mer enn en middelmådighet.

Da blir det mer spennende å se hva Henri Camara og Silas får til sammen med Iversen offensivt. Camara scoret 14 mål for Sedan i Frankrike i fjor, mens Silas satte inn åtte mål fra midtbaneposisjon i den portugisiske ligaen.

Oppsummeringen av spillerstallen blir likevel at den er for tynn, og for dårlig. Det er i hvert fall såpass mange spørsmålstegn her at selv de mest ihuga Wolverhampton-supportere bør svette med sesongstart bare et par uker unna.

Svakt hjemmelag

Men det er også andre grunner til at Wolverhampton ser ut til å bli dårligst i årets Premier League:

  • Laget vant bare ni av 23 hjemmekamper i 1. divisjon i fjor. Bare sju lag vant færre kamper hjemme. Og det er nettopp på hjemmebane at nyopprykkede lag må vinne for at de skal klare å holde seg.
  • Treningskampene har mildt sagt vært elendige. Hør bare her: Med et sterkt lag tapte de hele 1-6 for amatørlaget Morecambe. Det har også blitt tap mot Yeovil og Coventry samt uavgjort mot Swindon og Hereford. Etter tre uker og seks treningskamper er det bare blitt seier mot Bristol Rovers (1-0).

Wolverhampton starter borte mot Blackburn, fortsetter med Charlton hjemme, før de spiller borte mot Manchester United. Med en svak start, kan mye være gjort allerede da.

Manager Dave Jones har tidligere gjort det brukbart med Southampton, og veldig bra med Stockport. Denne oppgaven blir imidlertid for stor, Dave! Wolves går rett ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.