*Nettavisen* Nyheter.

Retten utsetter dommer etter britisk dødsbrann

Nottingham (NTB-AFP-DPA): Dommeren har utsatt domsavsigelsen i saken mot tre briter som er funnet skyldige i å ha tent på et hus slik at seks barn døde. Dommeren vil ha mer tid til å tenke seg om, skriver avisen Derby Telegraph.

Ekteparet Mick og Mairead Philpott ble tirsdag sammen med familievennen Paul Mosley funnet skyldige i uaktsomt drap på seks barn i mai i fjor. Dom i saken skulle falt onsdag, men dommer Kate Thirlwall ville ha mer tid til å tenke seg om, het det på avisens nettsider.

I retten ble det sagt at Mick Philpott ikke ønsket å drepe barna, het det videre. I stedet forsøkte han å få elskerinnen Lisa Willis dømt for ildspåsettelse i familiens hus i Derby i Midt-England som ledd i striden dem imellom om foreldreretten til et barn.

Mick Philpott har ikke mindre enn 17 barn med fem ulike kvinner. I løpet av den åtte uker lange rettssaken i Derbys naboby Nottingham er 56-åringen blitt en enda større nasjonal hatfigur i Storbritannia enn i den første tiden etter mordbrannen for snart ett år siden.

Hans kone Mairead har mistet all sympati også fra sin egen familie. En talsmann for familiemedlemmene sier de føler «en sorg som ikke kan uttrykkes i ord» over barna som mistet sine liv i brannen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.