*Nettavisen* Nyheter.

Rettsavgjørelse sinker etterforskning i Grua-saken

Gjøvik (NTB): Etterforskningen av Grua-drapet står på stedet hvil, i påvente av avgjørelser i det italienske rettssystemet. Den dreptes toårige datter er fremdeles i landet.

Norsk politi har verken fått avhørt den siktede mannen eller fått bekreftet hans identitet, og de jobber dermed fortsatt ut fra flere teorier om hva som har skjedd, melder NRK.

Politiets umiddelbare teori da en 17 år gammel jente ble funnet død på Grua 12. juni, var at mannen var far til jentas to år gamle datter. Mannen flyktet med jentas to år gamle barn like etter drapet, og han ble pågrepet i Italia fire dager senere.

Allerede samme dag som han ble pågrepet var norsk politi på vei til Italia for å avhøre mannen og begjærte ham utlevert til Norge. Én måned senere har ingenting skjedd i saken. Politiet får ikke avhøre mannen før de har en rettskjennelse fra italiensk rett, og det er foreløpig ikke kjent når de kan vente seg dette.

Derfor jobber politiet også ut fra teorien om at mannen kan være kvinnens fetter og at det kan være snakk om et æresdrap.

- Dette er en mulighet vi jobber ut fra siden vi ikke har noen identitet på mannen, sier politiadvokat Tom Gjestvang i Vestoppland politidistrikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.