Rettssak mot Bo Xilai fortsetter for fjerde dag

Jinan (NTB-Reuters): For fjerde dag på rad gikk den avsatte og tiltalte kinesiske lederen Bo Xilai til angrep på et av aktoratets hovedvitner. Han beskyldte sin tidligere politisjef for falskt vitnemål.

Søndag var fjerde dag i rettssaken som Kinas sentrale kringkasting CCTV på forhånd sa skulle vare i to dager, med dom tidlig i september. Men dommeren sa da han hevet retten midt på dagen søndag at saken fortsetter mandag.

Bo Xilai benektet søndag forklaringen som tidligere politimester Wang Lijun ga lørdag. Wang sa blant annet at han hadde informert Bo om at Bos kone Gu Kailai hadde forgiftet og drept den britiske forretningsmannen Neil Heywood.

- Under Wang Lijuns vitneforklaring fortsetter han å lyve helt åpenlyst. Det han sier er fullstendig upålitelig. Det er fullt av bedrag. Han bare plaprer i vei, sa Bo i retten søndag.

- Han er en sjofel karakter, sprer rykter og grumser til vannet, tilføyde han.

Politimester Wang Lijun var hentet til Chongqing av Bo Xilai for å lede an i oppgjøret med organisert kriminalitet i den kinesiske millionbyen. Men i februar i fjor ble det kjent at Wang hadde dratt fra Chongqing og søkt tilflukt i USAs konsulat i Chengdu. Der ble han et døgn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.