RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettssak mot pønkejenter i gang i Moskva

Moskva (NTB-AFP-DPA): Rettssaken mot tre medlemmer av et russisk pønkband som beskyldes for å ha fornærmet president Vladimir Putin, begynte mandag.

Rettslokalet i Moskva var omgitt sikkerhetsfolk da saken begynte, men tilhengere av de tre kvinnene fra bandet Pussy Riot greide likevel å holde en demonstrasjon. Inne i rettssalen avviste dommeren en anmodning fra forsvarerne om å avvise saken på grunn av dårlig etterforskningsarbeid.

De er tiltalt for å ha skapt offentlig uro, etter at de i februar i år tok seg inn på et område reservert for prester i en russiskortodoks domkirke i Moskva. Her spilte de en låt med hard kritikk av president Vladimir Putin og ba om at jomfru Maria måtte jage ham bort. De er varetektsfengslet fram til januar neste år og risikerer å bli dømt til sju år i fengsel.

Statsminister Dmitrij Medvedev sier i et intervju med London-avisen The Times at domstolen nå bør få ro til å behandle saken. Han tilføyer at enkeltmenneskers rettigheter og friheter er en viktig side ved behandlingen av kvinnene, som er mellom 22 og 29 år gamle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere