*Nettavisen* Nyheter.

Rettssak mot russisk opposisjonell tas opp igjen

Kirov (NTB-AFP): Straffesaken mot den kjente russiske bloggeren Aleksej Navalnij startet onsdag opp igjen. Men opposisjonslederen krever at saken blir etterforsket på nytt.

Navalnij er anklaget for urettmessig å ha tilegnet seg 16 millioner rubler, eller 2,9 millioner kroner, gjennom en tømmeravtale med de regionale myndighetene i byen Kirov. Han var rådgiver for dem i 2009.

36-åringen hevder anklagene mot ham er fabrikkert av Kreml, og at straffeforfølgelsen av ham er politisk motivert.

På onsdagens rettsmøte krevde Navalnijs forsvarere at saken blir sendt tilbake til påtalemakten på grunn av en rekke overtredelser fra etterforskernes side. De argumenterte også for at tiltalen inneholder motstridende opplysninger.

Navalnij er i Russland blitt kjent som en korrupsjonsjeger som har avslørt økonomiske misligheter i statsselskaper. Dessuten sto han på barrikadene i de omfattende demonstrasjonene mot Vladimir Putin i desember 2011 og vinteren 2012. Men fortsatt vet bare omkring en tredel av russerne hvem han er.

Saken i Kirov startet for en uke siden, men ble utsatt fordi forsvaret ba om mer tid til å forberede seg. Samtidig er det også nylig innledet en annen straffesak mot Navalnij og hans bror Oleg. De to er anklaget for å ha «lurt» et selskap til å undertegne en kontrakt på 3,8 millioner rubler, 690.000 kroner, med deres eget selskap og deretter stjålet pengene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag