RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS TV (Reuters)

Rettssak om Stockholms-bomben utsatt

Sist oppdatert:
Glasgow (NTB-TT-FNB): Rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av bombeangrepet i Stockholm i 2010, starter trolig ikke opp for alvor før onsdag, ifølge kilder i domstolen.

Rettssaken startet egentlig mandag, men da det ble klart at enkelte bevis i saken ikke var på plass, skapte dette forsinkelser. Forhandlingene ventes derfor ikke å komme i gang før onsdag morgen, ifølge ansatte ved domstolen.

Det er satt av tolv uker til saken, og det er ventet flere hundre vitner. Aktoratet alene har ført opp hele 250 vitner i den svært omfattende rettssaken.

Den tiltalte, Nasserdine Menni, anklages for å ha finansiert og vært med i planleggingen av Taimour Abdulwahabs terrorangrep i den svenske hovedstaden 11. desember 2010. Påtalemyndigheten mener han i flere år har inngått i et komplott som ledet fram til angrepet.

Menni skal ha overført over 50.000 kroner til Abdulwahab, og de to skal begge ha bodd i Luton i England. Menni bodde imidlertid i Glasgow da han ble pågrepet 8. mars i fjor, og det er her rettssaken føres.

Menni risikerer livstid i fengsel. Selv nekter han for å ha hatt noe med terrorangrepet å gjøre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere