RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettssaken mellom Fast og MRT i gang

Sist oppdatert:
Rettssaken mellom søkeselskapet Fast og det lille teknologiselskapet MRT, som representeres ved advokat Johan H. Lutdal, startet i Oslo tingrett mandag. iMarkedet var til stede
Les også:

Klart for rettssak mellom MRT og Fast
Høyt spill i Fast-søksmål

Mandag klokken 9 startet rettsaken mellom restene etter MRT Micro, som i dag heter Retail Respons, og søkeselskapet Fast. Saken ble ført mellom høyesterettsadvokat Johan H. Lutdal, som representerte MRT, og advokat Carl A. Christiansen i advokatfirma Ræder Wisløff Aasland og Ottesen, som representerer Fast.

Første del av rettssaken ble brukt til å sette dommerne inn i sakens karakter, og å gå igjennom grunnlaget for rettssaken.

- Etter å ha sett hva de har presentert i dag, er det enda mer klart at kravet er fullstendig grunnløst, sier Fast-advokat Christiansen i en kommentar til iMarkedet.

IT-kjediser til stedet

I tillegg til dommerne var det kjente navn fra det norske databransjen til stede. Fast-sjef John M. Lervik var på plass. På MRTs bord satt Frode Botnevik og Tomm Heibø. Botnevik har tidligere vært styreformann i Nera, mens Heibø tidligere var styreformann i falerte Crest Computer og Sverige-direktør i IT-distribusjonsselskapet Santech Micro Group.

Som iMarkedet har skrevet tidligere, har MRT konsentrert sitt søksmål knyttet mot MS160-chip'en. I tillegg til brudd på den såkalte Kretsmønsterloven, mener også MRT at Fast har forbrudt seg mot Markedsføringsloven.

MS160 er en hardware-chip som i sin tid ble utviklet av miljøet rundt professor Arne Halaas. MRT sikret seg rettighetene til brikken etter overtagelse av selskapet Turbit fra Tandberg i 1996. Salget ble faktisk formidlet av finanskjendis Jan Chr. Opsahl.

Oppsiktsvekkende påstand

Hardware-chip'en MS160 kunne i sin tid søke superraskt gjennom ord i en tekst. Problemet til chipen var imidertid at den ikke var kompatibel med datidens teknologi.

Lutdal kom i mandagens rettssak med den oppsiktsvekkende påstanden om at Fast skal ha produsert opptil flere utgaver av MS160, når de har solgt hardware-løsninger. Dette er oppsiktsvekkende sett i lys av at Fasts teknologi faktisk er basert på programvare.

Fast-ledelsen har lansert et motsøksmål mot enkelte av styremedlemmene i MRT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere