*Nettavisen* Nyheter.

Rettssaken mot Costa Concordia-kapteinen i gang

Grosseto (NTB-AFP): Kapteinen på det havarerte cruiseskipet Costa Concordia, Francesco Schettino, ba om en avtale med aktoratet da rettssaken mot ham startet onsdag.

Schettinos forsvarer Domenico Pepe sa til dommeren at Schettino er villig til å sone tre år og fem måneder i fengsel om de alvorligste tiltalepunktene droppes.

Schettino, som i Italia blir betegnet som «Kaptein kujon» etter sin lite heltemodige opptreden da skipet hans gikk på grunn ved Giglio-øya i fjor, risikerer opptil 20 års fengsel om han blir funnet skyldig i alle tiltalepunktene.

Schettino er tiltalt for uaktsomt drap på de 32 menneskene som mistet livet i forliset, for å ha forlatt sitt skip, og for å ha forårsaket store miljøødeleggelser i farvannet rundt Giglio-øya.

Et tidligere forsøk på en avtale er tidligere blitt avvist av en dommer som var ansvarlig for den innledende etterforskningen.

Rettssaken åpnet i forrige uke, men måtte utsettes på grunn av en advokatstreik. Det er ventet at den kan vare i flere måneder eller opptil et helt år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag