RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettssaken mot Karadzic utsettes

Foto: VALERIE KUYPERS (AP)
Sist oppdatert:
Krigsforbryterdomstolen i Haag gir opp å få Radovan Karadzic til å møte for retten.

Krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzic har boikottet saken mot ham hele veien og argumentert med at han trenger mer tid til å sette seg inn i anklagepunktene. Men nå har dommerne fått nok. De oppnevner en forsvarer for Karadzic, som har villet forsvare seg selv, og de utsetter rettssaken til mars neste år, melder Reuters.

Karadzic erkjenner ikke skyld på noen av de 11 tiltalepunktene om krigsforbrytelser fra krigen i Bosnia mellom 1992 og 1995. Srebrenica-massakren er en del av tiltalen. Siden saken startet i uka som gikk har han nektet å møte og forklare seg.

64-åringen, som ble innbrakt av det Internasjonale krigsforbrytertribunalet i fjor, etter 13 år i skjul, hevder han ikke har fått nok tid til å forberede seg.

– Den største, mest komplekse, viktigste og følsomme saken noensinne for denne domstolen er i ferd med å bli innledet uten tilstrekkelige forberedelser, skrev han i et brev til domstolen før saken startet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere