*Nettavisen* Nyheter.

Rettssaken mot Timosjenko utsatt

Foto: ANATOLII STEPANOV (Reuters)

Har utsatt rettssaken til etter fotball-EM.

26.06.12 12:31

Kharkiv (NTB-AFP): Både tilhengere og motstandere av Ukrainas eksstatsminister Julia Timosjenko hadde møtt fram da det skulle holdes et nytt rettsmøte i saken mot henne mandag. Men nok en gang ble rettssaken utsatt.

Ukraina er under press fra EU til å henlegge den nye saken mot Timosjenko.

Det neste rettsmøtet er satt til 10. juli, og saken er dermed utsatt til over en uke etter at EM i fotball er avsluttet. Ukraina er sammen med Polen vertskap for mesterskapet, noe som har ført til at presset mot landets myndigheter har økt.

Den nye rettssaken omhandler Timosjenkos skatteforhold på 1990-tallet, flere år før perioden fra 2007-2010 da hun var statsminister.

Timosjenko er fortsatt innlagt på sykehus for å få behandling mot en rygglidelse, men både tilhengere og motstandere av den tidligere statsministeren hadde mandag møtt fram utenfor rettslokalet i byen Kharkiv. Timosjenkos tilhengere ropte slagord med krav om at opposisjonslederen settes fri, mens motstanderne holdt plakater med anklager mot kvinnen som for få år siden sto i spissen for den såkalte oransjerevolusjonen i Ukraina.

Timosjenko er så langt dømt til sju års fengsel, men risikerer enda en lang fengselsdom som følge av den nye rettsprosessen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.