*Nettavisen* Nyheter.

Rettssaken starter 16. april

Foto: Varfjell, Fredrik (Scanpix)

Terrorsaken mot Anders Behring Breivik (32) skal begynne rett etter påske.

14.11.11 17:06

OSLO TINGHUS (Nettavisen): - Vi er enige om at oppstartstidspunktet er 16. april 2012, sa sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Det er ventet at rettssaken vil vare i to og en halv måned.

- Slik det ser ut i dag vil det bli en varighet på ti uker i retten, sa Engebretsen.

Selve rettssaken mot Anders Behring Breivik, eller hovedforhandlingene, vil Riksadvokaten at skal holdes så snart som mulig, og at den ikke skal trekke ut i tid.

Les også:Dette sa Breivik i retten

Bygger Norges største rettssal
Sorenskriveren opplyste at rettssaken vil bli holdt i Oslo tinghus, og at det vil bli bygget en ny rettssal til saken.

- Vi har besluttet at saken skal gjennomføres her i lokaler i tinghuset. Det vil skje en stor ombygging i bygget for å gi plass til en ny rettssal tilpasset behov i denne saken, sier Engebretsen.

Den nye rettssalen vil ligge i byggets 2. etasje, og saken vil totalt beslaglegge 2500 kvadratmeter.

Rettssalen vil få plass til 204 personer.

- Vi bygger en ny rettssal, og den vil være den største i landet på 2500 kvadratmeter, sa han.

Det vil også bli bygget et eget pressesenter i tingrettens lokaler med 150 plasser, samt saler for fornærmede og pårørende.

- Vi regner med at vi vil ha plass til et sted mellom 250 og 300 arbeidsplasser for media her i tinghuset, sa Engebretsen.

Leier lokaler hos Bristol
I tillegg skal Oslo tingrett leie lokaler hos hotell Bristol, som ligger rett ved tinghuset.

Der vil det også bli et pressesenter på 486 kvadratmeter, med 372 arbeidsplasser. Det vil også leies lokaler til et senter for fornærmede og pårørende.

- I tillegg til dette planlegger vi en regional overføring av lyd og bilde, slik at berørte kan være nærme hjemstedet sitt og følge rettssaken sammen med familie, venner og helsepersonell i nærheten av der de bor, fortalte Engebretsen på pressekonferansen.

Statsadvokat Svein Holden deltok også på pressekonferansen, og svarte følgende på spørsmål om han mente 10 uker var nok til den omfattende saken.

- Det er for tidlig å gå inn på hvordan den konkrete tiltalen vil se ut, men vi mener altså at ti uker under enhver omstendighet vil være tilstrekkelig til å bevise saken på en god måte, sa Holden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.