RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettssalens superhelt

Sist oppdatert:
«Phoenix Wright: Ace Attorney» er påskens beste krim.

(Spillmagasinet): Med en hårsveis det står respekt av tar den unge og fremadstormende advokaten Phoenix Wright rettssalen med storm på Nintendo DS.

Guide:De beste DS-spillene.
Alt om:Nintendo DS.

I «Ace Attorney» til lander fem merkelige, utfordrende og underholdende kriminalsaker på pulten hans, og din oppgave er å bevise at klientene er uskyldige.

Utfordrende

Etter at du, i tradisjonell pek-og-klikk-stil, har snakket med vitner og undersøkt interessante steder for ledetråder, skal du til pers i rettssalen.

Der skal du i aksjon hver gang det er et kryssforhør. Du må bruke tidligere uttalelser og drive med kreativ bevisføring for å finne svakheter og selvmotsigelser i vitnemålene.

Enkelte ganger er det helt opplagt hva som ikke stemmer, mens andre ganger må de små grå jobbe overtid. Du må presse den som sitter i vitneboksen på bittesmå detaljer og utnytte ting som kun nevnes i en bisetning i bevisbeskrivelsen.

Mye tekst

Spillet krever, i tillegg til at de små grå er på plass, at du er glad i å lese. Du må gjennom enorme mengder tekst, «Phoenix Wright: Ace Attorney» minner ofte mer om en interaktiv novelle enn et spill.

Heldigvis er det meste godt skrevet og inneholder mye humor. Du sitter ofte og humrer for deg selv når Phoenix eller en av de andre personene lirer av seg det ene vanvittige utsagnet etter det andre, godt akkompagnert av fantastiske animasjoner og lydeffekter.

Påskens håndholdtspill

Morsomme, utfordrende og kreative oppgaver gjør «Phoenix Wright: Ace Attorney» til enda en fjær i DS-hatten.

Spillet er en sikker vinner både på påskefjellet og når du skal kose deg i sofaen hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere