RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rev huset til Kyrre uten å spørre først

Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
Rasoffer Kyrre Lyngdal har fått nok et sjokk. Uten å spørre rev Lyngen kommune huset hans.

61-åringen som fredag måtte reddes ut av hjemmet etter kvikkleireskredet på Solhov, rakk aldri å se sitt eget hus igjen, skriver Nordlys.

Inntil i går ettermiddag lå det «fortøyet» til kaien på Lyngseidet. Da startet kommunen å heve huset, og rev det og pakket det i containere.

- Sønnen og svigerdatteren min var på stedet og ba arbeiderne vente. De ble aggressive, og forsøkte å kaste en planke i hodet på svigerdatteren min, sier han.

- De sa at en deltidsansatt i kommunen hadde tatt avgjørelsen. De kunne da ha ventet én dag, så jeg fikk se det, sier han til Nordlys.

Fulgt opp av legen

Lyngdal ble mandag skrevet ut av UNN i Tromsø. Samme dag ankom han Lyngen. Nå bor han sammen med sønnen og svigerdatteren i Årøybukt, i overkant av en mil fra hans tidligere hjem på Solhov.

Da Nordlys møtte dem i går ettermiddag, fortalte han at han gjerne ville se huset sitt igjen - blant annet fordi han hadde håp om at ting med affeksjonsverdi skulle ha overlevd raset og sjøen.

- Drosjesjåføren spurte om jeg ville kikke på det da jeg kom hit, men det ville jeg ikke. Jeg er ikke klar for det enda, sa Lyngdal da.

Noen timer senere er han fortvilet.

- Jeg har tatt kontakt med en jurist i Tromsø, som sier at rådmannen har lov til å bestemme det, men da bare hvis huset er til fare på noen måte. Egentlig skulle han tatt den sammen med meg, sier Lyngdal.

Føler seg glemt

Opptrinnet kaller han «nok et overtramp». Han har allerede dårlige følelser overfor kommunen etter rasulykken fredag.

- Ordføreren (Hans Karlsen, red.anm.) har vært i media helt siden raset, men han har ikke nevnt meg en eneste gang. Verken ordføreren eller rådmannen har ringt meg, sier Lyngdal.

Også statsråd Terje Riis-Johansens Lyngen-besøk ble en stor skuffelse for 61-åringen.

- Han møtte de som bor i området, og sa at han synes synd på ungene og de andre som er redde for å flytte tilbake. Men han verken nevnte eller møtte meg, som har mistet alt og holdt på å dø.

Han understreker at han har blitt godt fulgt opp av fastlegen sin, kommuneoverlege Carol Pascoe.

- Hun er et fantastisk menneske. Hun har ringt meg hver dag, og til og med ordnet meg en leilighet jeg kan bo i etter hvert.

Lyngdal klarer heller ikke rose familien nok. Da Nordlys var på besøk i går, var både barnebarn, Kyrres niese, og barnet hennes på plass.

- De er fantastiske

Ordfører Hans Karlsen viste i mandag kveld til rådmann Leif Egil Lintho. Nordlys gjorde flere forsøk på å få en kommentar fra Lintho uten å lykkes.

De kunne da ha ventet én dag, så jeg fikk se det.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere